fallback

Уорън Бъфет е печелил средно по близо 2 млн. долара през всеки ден от живота си

Известният милиардер става днес на 86 години

17:22 | 30.08.16 г. 10

На днешния 30 август един от най-известните инвеститори в света Уорън Бъфет празнува 86-тия си рожден ден. Със състояние, което се оценява на около 61 млрд. долара, той е печелил средно по 1,94 млн. долара на ден през всеки един ден от живота си, коментира CNBC.

Разбира се, ясно е, че това не е съвсем точно изчисление, тъй като той е натрупал много повече пари през втората половина на живота си, отколкото през първата. Но като начин да се направи сравнение между възрастта и богатството, 1,94 млн. долара е цифра, която създава по-ясна перспектива за състоянието му.

Въз основа на това сравнение Бъфет би заел седмо място в списъка с милиардери.

На първо място в класацията са Марк Зукърбърг и Бил Гейтс – единствените двама души, които средно са печелили по над 3 млн. долара на ден. Много от шефовете на най-известните технологични гиганти задминават елитната граница от 1,5 млн. долара. Сред тях са Джеф Безос от Amazon, Лари Елисън от Oracle и „момчетата от Google” - Лари Пейдж и Сергей Брин.

Като ръководител на Berkshire Hathaway Бъфет е най-старият главен изпълнителен директор сред всички компании в индекса S&P 500, като веднага след него е Рупърт Мърдок от News Corp. В другия край на тази класация е Марк Зукърбърг, който пък е най-младият главен изпълнителен директор в S&P 500.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:16 | 13.09.22 г.
fallback